Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Το 1983 ο Μαραθώνιος της Αθήνας καθιερώνεται με τον τίτλο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ,

   Με αφορμή  τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο  Αθηνών  

Ο Μαραθώνιος οφείλει τη γέννησή του στον οπλίτη που αμέσως μετά τη μάχη του Μαραθώνα, πάνοπλος έτρεξε να μεταφέρει την είδηση της νίκης στην Αθήνα. Ο Μισέλ Μπρεάλ ήταν εκείνος που πρότεινε αυτό το αγώνισμα , το 1894, στη Διεθνή Αθλητική Συνδιάσκεψη στο Παρίσι όταν έγινε αποδεκτή η πρόταση του Ντε Κουμπερτέν για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι το μοναδικό αγώνισμα που έχει άμεση σχέση με την ιστορία.
Το 1983 ο Μαραθώνιος της Αθήνας καθιερώνεται με τον τίτλο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ,

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης είναι το σύμβολο του αγωνιζόμενου ανθρώπου ενάντια σε κάθε πολιτική καταπίεση, και ήταν ο πρώτος που διοργάνωσε τότε , το 1963, την πρώτη ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ απ τον Τύμβο του Μαραθώνα στην Αθήνα. Ήταν Κυριακή 21 Απριλίου 1963...

Το ό,τι ο ΣΕΓΑΣ και οι λοιποί αρμόδιοι...ξέχασαν πως το 1983 ο Μαραθώνιος της Αθήνας καθιερώνεται με τον τίτλο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, (κάτι που πουθενά δεν φαίνεται, για να μαθαίνουν τα παιδιά μας και να μην ξεχνούμε τη σύγχρονη ιστορία μας) δεν πρέπει να μας κάνει να τον απαξιώνουμε αλλά να ζητήσουμε να συνεχιστεί να γίνεται αυτή η αναφορά -φόρος τιμής στον άνθρωπο που αγωνίστηκε και δολοφονήθηκε για την ειρήνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου